Kalibracija

3D Print servis naslovna slika 3D Print servis naslovna slika

Usluga kalibriranja

Conrad je pravo mjesto za kalibriranje vaših uređaja.

ISO i DAkkS-kalibriranje
Svejedno je dali se radi o ISO ili DAkkS (prije DKD) kalibriranju. Mi vršimo kalibraciju u Conradovom laboratoriju kao i u partnerstvu s Testo Industrial services, za više od 30 skupina uređaja i za preko 100 mjernih veličina neovisno o proizvođaču i to brzo. Naravno, uz uobičajno povoljne cijene - slobodno provjerite.

Kalibrirati se mogu novi uređaji, a mogu se i rekalibrirati vaši postojeći uređaji. Conradova usluga kalibriranja vrši se unutar maksimalno 7 radnih dana za ISO odnosno 12 radnih dana za DakkS standard. Mnogi Voltcraft mjerni uređaji se mogu dostaviti s već postojećom ISO kalibracijom.

Unaprijed kalibrirani proizvodi
Naša usluga kalibriranja nudi još jednostavniju i bržu mogućnost dobivanja kalibriranih mjernih uređaja: na raspolaganju stoje brojni unaprijed kalibrirani mjerni uređaji prema ISO/DakkS standardu koji se jednostavno mogu naručiti.

Pogledajte unaprijed ISO kalibrirane mjerne uređaje >>

Pogledajte unaprijed DAkks kalibrirane mjerne uređaje >>

Varijante laboratorijskog kalibriranja
Rezultat kalibriranja i sve za to potrebne informacije će biti zabilježene u certifikatu o kalibraciji. Razlikujemo DakkS i ISO certifikate

Slika

Preuzmi Conrad ISO certifikat
Preuzmi Testo Industrial services ISO certifikat
Preuzmi Testo Industrial services ISO certifikat

Za rekalibriranje vašeg mjernog uređaja, molimo pošaljite e-poštu s napomenom "Kalibrier-Service", navedite željenu kalibraciju (ISO ili DAkkS) i o kojem se uređaju radi na sljedeću adresu: info@conrad.ba

Kada je potreban koji oblik kalibriranja?

ISO-certifikati

Već od 1987. godine se certificiraju QS sustavi od strane industrijskih poduzeća, a u međuvremenu i od strana uslužnih djelatnosti, banaka, osiguranja, maloprodajnih trgovina, bolnica i dr. Uz to postoje drugi zakoni, standardi i smjernice u farmaciji (CFR, GMP), prehrambenoj industriji (HACCP) i automobilskoj industriji (VDA, QS9000, ISO TS 16949). Za sve ove smjernice i standarde je uvođenje i briga o upravljanju ispitnim sredstvima uključujući kalibraciju neophodan element. ISO certifikati (tvornički certifikati) od Testo Industrial services su cjenovno povoljna alternativa DakkS certifikatima kalibriracija. Ispunjavaju zahtjeve:
 

 • ISO 9000:2000
 • ISO 10012-1
 • GMP
 • DFR
 • VDA
 • QS9000
 • ISO TS 16949
 • HACCP

DAkkS-certifikat

Već mnogo godina akreditirani laboratoriji rade pod nadzorom njemačke akreditacijske službe tj. 'Deutsche AkkreditierungsStelle' (DAkkS). Ta akreditacijska služba se može gledati kao produžena ruka države za osiguravanje kvalitete i pouzdanosti u industrijskoj tehnici mjerenja. Rezultati kalibracije postignuti u tim laboratorijima imaju - prema državnom institutu (u Njemačkoj=PTB) - najveću pouzdanost i obvezujući su na sudu. Zahvaljujući međunarodnim sporazumima i svjetski važećoj osnovi akreditiranja DIN EN ISO/IEC 17025 ona je međunarodno priznata i važeća. Za sve korisnike mjernih uređaja koji trebaju posebno visoku razinu sigurnosti, točnosti i pouzdanosti, DakkS certifikati su idealno rješenje. Ispitna sredstva u sljedećim područjima su često osigurana DakkS certifikatima.
 

 • Tovarniški in delovni standardi
 • Izvedenci
 • Odjemna mesta
 • Kontrolni laboratoriji
 • HACCP