Isušivač zraka, odvlaživač vlage i pročišćivač zraka TTK 99 HEPA, namjenjeno za 90 m² / 230 m³

Kataloški br:
1120000103 - 62
EAN:
4052138109106

(0)

Kataloški br:
1120000103 - 62
EAN:
4052138109106

Do isteka zaliha!

Prodaja i slanje od: Architektengruppe S71 d.o.o.

Komada

(0)

Prikaži recenzije

 • Conrad Product Image
 • Conrad Product Image
 • Conrad Product Image
 • Conrad Product Image
 • Conrad Product Image
 • Conrad Product Image
 • Conrad Product Image
 • Conrad Product Image
 • Conrad Product Image
 • Conrad Product Image
 • Conrad Product Image
 • Conrad Product Image
 • Conrad Product Image
 • Conrad Product Image
 • Conrad Product Image
Main product image

1/15

Tehnički list

Izdvojeno & Detalji

 • Kombinirani odvlaživač zraka sa HEPA prečistačem zraka (95% efikasna HEPA filtracija bakterija, virusa, polena, fine prašine, grinja, spora plijesni i drugih alergena i zagađivača)
 • Automatsko odvlaživanje pod kontrolom higrostata sa predizborom ciljne vrijednosti između 30 i 80% RH. u koracima od 5%.
 • Čim se postigne željeni nivo vlažnosti, kompresor se sam isključuje. Ventilator radi. Ako je granica prekoračena, uređaj se automatski aktivira.
 • Pogodno za prostorije do 90 m² / 230 m³
 • Kapacitet odvlaživanja max 31 litara / 24 sata
 • Indikator kvaliteta zraka sa LED diodom u boji
 • Prikaz relativne vlažnosti
 • Stalni način rada
 • Tajmer funkcija (1-24 sati)
 • Auto-Restart funkcija (Memory-funkcija)
 • Brava za djecu
 • Zaštita od prelijevanja - Uređaj se isključuje nakon što se dostigne maksimalni kapacitet rezervoara za vodu
 • Signal upozorenja kada je rezervoar za vodu pun
 • Rezervoar za vodu cca 4 litre
 • Dvostepeni ventilator
 • Mogućnost priključka za odvodno crijevo za kontinuirani rad
 • Funkcija sušenja veša

Tehničke specifikacije

Tehničke specifikacije

Općenito
Broj artikla 1.120.000.103
Učinak odvlaživanja
na 30 °C / 80 % r.vl. [l/24h] 30
maks. [l/24h] 31
Količina zraka
Stupanj maks. [m³/h] 170
Preporučena veličina prostorije, održavanje suhoće
230
90
Uvjeti okoline
Područje temperature, min. [°C] 5
Područje temperature, maks. [°C] 32
Područje vlažnosti, min. [% r.F.] 30
Područje vlažnosti, maks. [% r.F.] 80
Električne vrijednosti
Mrežni priključak 220 - 240 V/50 Hz
Nazivna potrošnja struje [A] 3,38
Potrošnja struje [kW] 0,72
Preporučeno osiguranje [A] 10
Električni priključak
Priključni utikač CEE 7/7
Duljina kabela [m] 1,8
Kompresor
s podiznim klipom Da
s kotrljajućim klipom Ne
Minimalna veličina prostorije [m²] 4
Tip rashladnog sredstva R290
Količina rashladnog sredstva [g] 90
Faktor globalnog zatopljenja 3
CO2 ekvivalent 0.00027
Tlak na usisnoj strani [MPa] 1,2
Tlak na izlaznoj strani [MPa] 2,5
Posuda za vodu
Sadržaj u [l] 4
Vrijednosti zvuka
Razmak 1 m [dB(A)] 51
Dimenzije
Duljina (bez ambalaže) [mm] 250
Širina (bez ambalaže) [mm] 370
Visina (bez ambalaže) [mm] 585
Težina
(bez ambalaže) [kg] 17

Dokumenti i preuzimanja

Dokumenti i preuzimanja

Uputstvo

Uputstvo za korištenje

PDF

Opis

Opis

Maksimalno odvlaživanje i sušenje sa 95% HEPA prečišćavanjem vazduha

Ako vlaga u privatnom stambenom prostoru, u garaži ili na poslu postane zdravstveni problem, odvlaživač zraka TTK 99 HEPA pouzdano i trajno osigurava zdravu klimu u zatvorenom prostoru. Zahvaljujući visokom kapacitetu odvlaživanja od 31 litara dnevno, što nije izazov u ovoj klasi uređaja, mobilni odvlaživač se preporučuje za prostorije veličine do 90 m² ili 230 m³. Sa svojim visokim učinkom zraka od 170 m³/h, kompaktna elektrana čak svladava isušivanje vlažnog zida, na primjer nakon jake kiše ili poplave - i ni na koji način nije inferiorna od klasičnih građevinskih sušara. Vizualno, TTK 99 HEPA impresionira svojim modernim dizajnom, crnom kontrolnom pločom i ručkama za nošenje ugrađenim u kućište za brzu promjenu lokacije.

 

Izvanredan dizajn, impresivne performanse odvlaživanja

Izvanredan dizajn, impresivne performanse odvlaživanjaUnutrašnje vrijednosti TTK 99 HEPA, koji direktno kombinira dvije tehnologije za poboljšanje zraka u prostoriji, jednako su jedinstvene kao i dizajn proizvoda. U režimu odvlaživanja, 2-u-1 odvlaživač vazduha reguliše vlažnost na nivo koji želite sa slobodno odabranom ciljnom vrednošću u rasponu od 30% do 80%. Osim toga, zrak se čisti u dvostrukom filterskom sistemu koji se sastoji od predfiltera i HEPA filtera i 95 posto patogena kao što su virusi, bakterije i spore plijesni, kao i polen, kućna prašina i fina prašina, alergeni i ostali u zraku. čestice se uklanjaju.

Važan doprinos zdravijem životu i radu - primjetno olakšanje, posebno za alergičare i osobe alergične na kućnu prašinu.

Snažan u upotrebi gdje vlaga postaje problem

Automatsko odvlaživanje pod kontrolom higrostata s ciljanim predizborom vlažnosti (30% do 80%), digitalni senzori kvalitete zraka, četiri načina rada uključujući funkciju sušenja rublja i trajni rad, noćni način rada sa niskim nivoom buke i dvostepeni ventilator jamče pouzdanost odvlaživanje i čišćenje zraka u prostoriji. Zaštita od prelijevanja osigurava da se uređaj isključi čim se dostigne maksimalni kapacitet rezervoara za vodu od 4 litre. Priključak za crijevo nudi dodatnu pogodnost za praktično ispuštanje kondenzata pomoću crijeva koje je već uključeno u obim isporuke. Moderan LED displej u boji, koji u tri boje (plava, zelena, crvena) prikazuje status kvaliteta vazduha u prostoriji, je praktičan. Osvetljeni segmentni displej na LED displeju pruža tačne procentualne informacije o trenutnoj vlažnosti, unapred postavljenoj ciljnoj vlažnosti, temperaturi i preostalim radnim satima sa aktiviranim 24-satnim tajmerom za vremenski kontrolisano uključivanje i isključivanje.

Gledanje zraka u prostoriji drugim očima: senzori kvalitete zraka

Iz zraka u prostoriji ne možete odrediti da li je previše vlažan ili kontaminiran patogenima. Ako su spore plijesni ili virusi nevidljivi u zraku, to obično postaje vidljivo tek kada je već prekasno.

Sobni odvlaživač TTK 99 HEPA vidi ono što vi ne možete vidjeti. Njegovi digitalni senzori vlažnosti kontinuirano mjere vlažnost zraka u prostoriji. Prednji LED displej u boji trenutne vlažnosti u prostoriji je praktičan:

 • Plava: Označava previše suhu vlažnost ispod 50%
 • Zelena: Signalizira optimalnu vlažnost između 50 i 70%
 • Crvena: Signalizira prekomjernu vlažnost iznad 70%

Čist i odvlažen prostorni zrak čini razliku

Čovjek dnevno udiše između 10.000 i 20.000 litara zraka. Ako je zrak previše vlažan i kontaminiran zagađujućim česticama ili patogenima, to opterećuje naš imunološki sistem i, u najgorem slučaju, dovodi do respiratornih bolesti. Namještaj, namještaj, pa čak i građevinska tkanina također se mogu oštetiti ako je vlažnost zraka trajno previsoka (> 60 posto).

Kombinirana zaštita od vlage i patogena

Povjerite zaštitu svog zdravlja, nadzora kvaliteta zraka u objektima iu zatvorenom prostoru TTK 99 HEPA odvlaživaču zraka sa visoko učinkovitom HEPA tehnologijom pročišćavanja zraka s lakoćom i praktičnošću. Sa svojom kombiniranom tehnologijom pročišćavanja zraka i odvlaživanja, svestrani uređaj pouzdano sprječava stvaranje nezdravih džepova vlage i povezanih problema s vlagom kao što su rast plijesni, mrlje plijesni i vlaga. Zrak u prostoriji se oslobađa od aerosola koji nose viruse, virusa (npr. SARS-CoV-2 i virusa gripe), bakterija, spora plijesni, fine prašine, kućne prašine, životinjske dlake i drugih patogena u zraku u sistemu dvostrukog filtera koji se sastoji od pred. -filter i visoko efikasan HEPA filter. Smanjuje se i rast grinja i alergena. Čista stvar.

Funkcija automatskog ponovnog pokretanja

Uz funkciju automatskog ponovnog pokretanja (ili memorijsku funkciju), uređaj se ponovo pokreće s unaprijed odabranom postavkom nakon neočekivanog isključivanja zbog nestanka struje čim napajanje ponovo postane dostupno. To znači da je odvlaživač također pogodan za korištenje sa tajmerom.

Vodeći u performansama i karakteristikama

Svi odvlaživači TTK serije oduševljavaju izuzetnom udobnošću, lakoćom upotrebe i prijatno niskim nivoom buke, što znači da se mobilni osveživači vazduha preporučuju i za upotrebu u okruženjima osetljivim na buku (spavaće sobe, dečije sobe, kancelarijska okruženja) .

Stalni način rada: Kondenzacija na prozorima i zidovima, toplotni mostovi ili neadekvatna ventilacija česti su razlozi za probleme sa vlagom, ali i kada podzemna/kišnica prodre u podrum tokom poplava i obilnih kiša. Za brzo odvlaživanje takvih sredina, TTK 99 HEPA ima moćan stalni rad s maksimalnim kapacitetom odvlaživanja od 31 litara/dan. U kontinuiranom radu, prostorni zrak se trajno odvlažuje uz maksimalnu učinkovitost.

Funkcija sušenja veša: Način rada sušenja veša preporučuje se za nježno sušenje rublja na zraku. Funkcija sušenja rublja (također poznata kao način sušenja tkanine ili funkcija SuperDry) uporediva je s tradicionalnim sušenjem na otvorenom na zraku. Odvlaživači poput TTK 99 HEPA nude prednost da se veš suši jednako nježno kao u prirodi.

Noćni način rada: Loš vazduh može vam bukvalno oduzeti san. Uz vlagu koja se izbaci iz disanja, znojenje tijela povećava vlažnost do nezdravih nivoa. U noćnom režimu sa zatamnjenom pločom, TTK 99 HEPA reguliše vlažnost uz nežan protok vazduha i nisku buku.

Brava za djecu: Da biste zaštitili postavke uređaja od radoznalih dječjih ruku, kontrolna ploča se može zaključati praktičnom bravom za djecu.

24-satni tajmer: Postoje dobri razlozi za uključivanje i isključivanje TTK 99 HEPA na tajmeru. U spavaćoj i dečijoj sobi preporučuje se kombinovano odvlaživanje/čišćenje vazduha za miran san - tokom dana, s druge strane, odvlaživanje se retko mora raditi kada je porodica van kuće. Isto tako, odvlaživanje i prečišćavanje vazduha na radnom mestu potrebno je samo tokom radnog vremena. Kako biste prilagodili vrijeme odvlaživanja vašem vlastitom ritmu života, u TTK 99 HEPA je već integriran programibilni 24-satni tajmer, s kojim se vrijeme rada može unaprijed podesiti u koracima od 1 sata dok se automatski ne uključi ili isključi .

TTK 99 HEPA odvlaživač zraka inspiriše ljubitelje dizajna. Uređaj reguliše vlažnost u prostoriji na zdrav nivo i, zahvaljujući integrisanom HEPA prečišćavanju vazduha, štiti od virusa, bakterija, spora buđi i drugih zagađivača u vazduhu.

Ocjene kupaca

Ocjene kupaca

Prosječna ocjena
0.00 od 5 zvjezdica
Još nema recenzija ovog proizvoda, ali to možete promijeniti.